Visoko osjetljiva Sony-eva 4K kamera proglašena proizvodom godine

Tehnomobil Securitas, kao ovlašteni zastupnik tvrtke Sony, predstavlja vam najnoviju visoko osjetljivu SNC-VB770 4K kameru koja je proglašena je proizvodom godine u kategoriji naprednih tehnologija u video nadzoru. Osmu godinu zaredom, Security Products Magazine dodjeljuje ovu nagradu proizvođačima sigurnosne opreme čija se rješenja smatraju iznimno važnima za napredak sigurnosti.


Za razliku od uobičajenih sigurnosnih kamera, SNC-VB770 je visoko osjetljiva 4K mrežna kamera s izmjenjivim objektivima te Full-frame 35mm 12MP Exmor™ CMOS senzorom koji je razvijen na temelju Sony-eve napredne tehnologije za obradu slika. Snima izuzetno čist, jasan i detaljan 4K video u boji u ekstremno slabim svjetlosnim uvjetima, čak i noću!

Kamera koristi već spomenuti Sony-ev procesor za obradu slike razvijenog kako bi se postigla iznimno visoka osjetljivost i niska razina šuma u isto vrijeme. Smanjenje šuma na određenoj površini selektivno dijeli sliku na područja prema uzorcima (kao što su rubovi, tekstura, ravnomjerno obojena područja poput plavog neba) da bi se učinkovito smanjio šum i poboljšala kvaliteta slike.


Zahvaljujući visokoj osjetljivosti od ISO 409600, SNC-VB770 kamera doseže dosada najvišu razinu minimalnog osvjetljenja – manje od 0.004 lux-a te prikazuje iznimno detaljan 4K snimak sa 30 sličica u sekundi.

Usporedbe radi, osjetljivost ljudskog oka je tek ISO 6400 što govori da ova kamera prizor osvjetljen samo svjetlošću zvjezdanog neba prikazuje kao dnevni snimak upravo zbog svoje iznimno visoke osjetljivosti.

Pametne analitičke funkcije

Intelligent Cropping i Multi Tracking daju široki prikaz cijelog područja uz dinamičan pogled izbliza do četiri odabrana područja interesa koje želimo nadzirati.

Istovremeno, Intelligent Coding optimizira upravljanje mrežom zadržavajući 4K rezoluciju gdje i kada je potrebno te istu smanjuje na područjima koja nam nisu toliko nužna za nadzor. Time se štedi do 50% na mrežnoj propusnosti kao i na troškovima za pohranu podataka, uspoređujući s običnim mrežnim kamerama.

Intelligent Scene Capture automatski odabire optimalne postavke snimke za svaku scenu, danju ili noću, ovisno o vanjskim uvjetima – vremenskoj prognozi, dobu dana te svjetlosnim uvjetima. Postavke snimke se također mogu podesiti ručno ili prema zadanom vremenskom periodu.

 

Performanse koje SNC-VB770 kamera nudi u slabim svjetlosnim uvjetima čine ju boljom od obične mrežne kamere u video sigurnosti, nadzoru te aplikacijama za nadzor, od gradskih centara do tvorničkih proizvodnih postrojenja.